Marokkaanse sedari

Omschrijving

In Marokko worden de huiskamers ingericht met uitbundig versierde Marokkaanse sedari. Deze Marokkaanse banken palmen meerdere muren in, vaak in een hoekopstelling. De stoffenkeuze is kleurrijk met patronen en kussens. Het open houtwerk in de Marokkaanse sedari noemt men Moucharabieh.

Een marokkaanse sedari is een teken van gastvrijheid en creëert een warme sfeer. Er zijn meer plaatsen dan de bankstellen die de Nederlanders kennen. Iedere gast is welkom en heeft recht op een zitplaats. Het is een eeuwenoude traditie die zijn oorsprong vindt in het Arabische Andalusië. Daarna veroverde de sedari Italië en Marokko.

De bankstellen worden ambachtelijk vervaardigd met oog voor elk detail.

Marokkaanse sedari

Aankoop

Een Marokkaanse sedari kunt u ook op de Nederlandse markt aankopen. Hij wordt meestal op maat gemaakt. De prijs berekent men per meter. Stoffen komen dan wel uit Marokko. De klant heeft een enorme keuze uit stoffen en patronen. Een oude sedari kan opnieuw gestoffeerd worden.

U kan een vrijblijvende offerte aanvragen en uw Marokkaanse sedari naar uw smaak samenstellen. Daarnaast kunt u een bijhorende Mida plaatsen, een achthoekige tafel en meerdere salontafeltjes die men dichtbij kan schuiven voor het theedrinken. Ook gordijnen en tapijten in Marokkaanse sfeer worden voor u gemaakt.