Marokkaanse bankstellen

Marokkaanse bankstellen zijn bankstellen met een, voor ons, exotisch uiterlijk.

Vaak hebben deze bankstellen de mooiste kleuren en patronen en liggen er mooie kussentjes in. Af en toe zijn de banken wat rustiger van kleur maar dit wordt dan gecompenseerd met patronen die in de stof verweven zijn. Vroeger waren de zitkussen van Marokkaanse bankstellen nogal aan de dunne kant. Dit geldt niet voor de moderne Marokkaanse bankstellen. De zitkussen van deze banken zijn dikker en zitten dus een stuk comfortabeler. Marokkaanse bankstellen worden ook wel sedari genoemd.

Gastvrijheid

Marokkaanse bankstellen hebben meestal een hoek opstelling. Doordat de banken deze vorm hebben, zijn er meer zitplaatsen op de bank dan bij een gewone bank. Hiermee probeert men duidelijk te maken dat er altijd een plekje vrij is voor gasten die, al dan niet onverwacht, langskomen, iets wat volgens onze lezer Yasin heel gewoon is bij veel Marokkaanse families.

Marokkaanse bankstellen

Schijn bedriegt

Soms wordt een sedari zo gemaakt dat het lijkt alsof er drie stoelen tegen elkaar gezet zijn maar wanneer je dichterbij komt en goed kijkt, zie je dat het in werkelijk een bank is waarbij iedere zitplaats voorzien is van armleuningen.

Vorm

De vorm van Marokkaanse bankstellen kunnen nogal verschillend zijn. Sommige banken hebben sierlijke bogen terwijl andere banken heel eenvoudig uitgevoerd zijn.